Rarytasów z wyjątkowego, walentynkowego menu będzie można spróbować tylko w ten jeden dzień, w Święto Zakochanych, a dania zostaną przyrządzone z najświeższych produktów. Na romantyczną kolację szef kuchni proponuje przystawkę, danie główne i deser stanowiące zaskakujące połączenia smaków. Na początek tygrysie krewetki w malinowym dressingu, marynowana polędwica z kaczki z egzotycznymi owocami, sałata z owczym serem i wędzoną piersią z gęsi albo wspomniane carpaccio z przegrzebka z galaretką z kiwi. Jeszcze ciekawiej prezentuje się wybór dań głównych: żabnica (zwana też diabłem morskim), ceniona przez kucharzy ryba, podana na ryżu z atramentem z kałamarnicy oraz smażona polędwica ze strusia w sosie karmelowo-balsamicznym z kluskami lwowskimi.
Po tak wspaniałym posiłku czas jeszcze na rozpływający się w ustach deser. Niebanalne ciastko camargo z gorącym sosem wiśniowym i wyśmienita beza hiszpańska z sorbetem porzeczkowym to doskonałe zwieńczenie walentynkowej uczty. Wszystko w cenie 220 zł od pary. Goście z pewnością zakochają się w niezwykłych potrawach serwowanych w restauracji Rozpusta.
Adres:
Rozpusta Restauracja Polska
ul. Elektoralna 23
00-137 Warszawa
Rezerwacje: 22 499 51 78