Wraz z nadejściem wiosny Manufaktura przechodzi prawdziwą metamorfozę. Cały rynek budzi się do życia dzięki wyjątkowym dekoracjom przygotowanym przez restauratorów oraz imponującym, wielkim kwiatom, które “rozkwitły” przy głównych wejściach i już z daleka przyciągają wzrok oraz zapraszają do uwieczniania wiosennych chwil na zdjęciach.
W budowaniu wiosennej atmosfery duży udział mają najemcy Manufaktury, którzy nie tylko zadbali o wyjątkową aranżację swoich witryn, harmonijnie wpisując się w wiosenny klimat całego rynku, ale także stworzyli specjalne sezonowe menu. W ramach akcji „Zzieleniejesz z zazdrości”, która rusza 21 marca i potrwa aż do 6 kwietnia, restauracje z rynku Manufaktury zapraszają na kulinarną podróż pełną aromatycznych, lekkich dań inspirowanych pierwszymi nowalijkami i świeżą, wiosenną kuchnią.
W tym czasie na talerzach zagości prawdziwa feeria barw i smaków. Restauracja Zielona przygotowała zielone tagliatelle z pesto bazyliowym, fasolką szparagową, cukinią i wegańskim parmezanem oraz kremowy hummus z pieczonymi warzywami, podawany z chrupiącą bagietką. W La Vende będzie można spróbować tortellini ze świeżym szpinakiem w sosie bazyliowo-pomidorowym oraz sałatki z kaczą piersią, żółtym burakiem i zieloną fasolką. A na deser? Tarta morelowa! Gorąca Pączkarnia natomiast zaprasza miłośników słodkości na pączki z pistacjami. W akcji wezmą udział również Rajskie Jadło, Tawerna Pepe Verde, Galicja, Al Dente i Ganesh.
„Zzieleniejesz z zazdrości” to nie tylko uczta dla podniebienia, ale także okazja, by chłonąć wiosnę wszystkimi zmysłami – od lekkich smaków pełnych świeżych warzyw i aromatycznych ziół, aż po piękne witryny restauracji, które jak cała Manufaktura, rozkwitają kolorami i zapraszają do wspólnego cieszenia się nową porą roku.