Krab w miękkiej odsłonie
Soft shell crab to nic innego jak nazwa małego kraba z miękką, jeszcze nierozwiniętą skorupą. Ma oliwkowo-zielono-białą skorupę oraz niebieskie o dnóża, którym zawdzięcza swoją nazwę. Krab błękitny jest dominującym drapieżnikiem ujść rzek i nabrzeżnych siedlisk, występującym w zachodniej części Oceanu Atlantyckiego i w Zatoce Meksykańskiej. Należy do jednego z najważniejszych gospodarczo gatunków krabów.
Delikatna forma skorupiaka sprawia, że można go jeść w całości. Delikatnie panierowany krab z ogórkiem, zawinięty w płatek sojowy pojawił się niedawno w menu restauracji OTO!Sushi i już zyskał szerokie grono swoich z wolenników.
Salmon Tataki
Miłośników oryginalnych połączeń smakowych na pewno ucieszy kolejna, o ferowana przez OTO!Sushi pozycja. Salmon Tataki to przystawka, do której dressing stworzony został na bazie sosu shiso, wykonanego z roślinki o tej samej nazwie. Pachnotka uprawna (bo tak pospolicie nazywa się roślinę shiso) pochodzi z obszaru Indii, Chin, Japonii, Półwyspu Indyjskiego i Indochin. Jest bliską krewną mięty, szałwii, melisy, bazylii i lawendy.
Bardzo popularne szczególnie w kuchni japońskiej liście i kwiaty shiso mają miętowo-cynamonowy aromat, który podkreśla smak dań rybnych – z właszcza sushi, czego dowodem jest pozycja Salmon Tataki w OTO!Sushi.
Zapraszamy!
Więcej informacji na: www.facebook.com/pages/OTOSUSHI/
171241514129?ref=ts&fref=ts
Dodatkowe informacje:
Walk PR
Marta Lesiewska
[email protected]
Anna Konieczna a [email protected]
T. +48 22 379 25 51
F. +48 22 379 25 50