w

Ryż Gold Parboiled marki Halina i … ryż się nie klei!

Ryż Gold Parboiled marki Halina to ryż preparowany termicznie, który charakteryzuje się delikatnym, złocistym kolorem. Po ugotowaniu jest lekki, puszysty, twardszy od ryżu białego i nigdy się nie skleja. Ryż Gold Parboiled zachowuje sypkość nawet po kilkudniowym przechowywaniu w lodówce. Można go zamrozić, a nawet odgrzewać w mikrofalówce.

Proces produkcji Ryżu Parboiled polega na poddaniu nieobłuszczonego ziarna ryżu działaniu pary wodnej, która w towarzystwie wysokiego ciśnienia powoduje, że ziarna nabierają koloru łuski. Po oszlifowaniu otrzymywany jest ryż o charakterystycznym dla tego gatunku złotym kolorze. Ryż Parboiled charakteryzuje się tym, że jest to produkt z natury bezglutenowy, bez zawartości sodu oraz niskotłuszczowy, przez co znajduje uznanie  w szerokim gronie osób będących na diecie.

Sypki Ryż Gold Parboiled marki Halina idealnie sprawdza się jako danie główne, dodatek do zup, sałatek, baza do przystawek i owocowych deserów. Znajduje zastosowanie  w pieczeniach, gotowanych i smażonych potrawach mięsnych, warzywnych i rybnych.  Do jego przygotowania wystarczy 18 minut. Produkt jest dostępny w praktycznych torebkach po 100g.

Producent: Sawex Foods Sp. z o.o.

Produkt: Ryż Gold Parboiled

Gramatura: 4 x 100g, 10 x 100g

Cena: 3,89zł – 8,99zł

Avatar photo

Napisane przez Kolterman

24% internautów miało styczność z fałszywym oprogramowaniem antywirusowym

Multifunkcyjne szczypce do zdejmowania izolacji MultiCutter marki NWS