Informacje prasowe

  • Waszyngton wprowadza wzorowane na RODO przepisy ochrony danych

    Region stołeczny Stanów Zjednoczonych jest na dobrej drodze do wdrożenia nowych przepisów, podobnych do unijnego RODO – ogłosiły w komunikacie prasowym lokalne władze Waszyngtonu. Ustawa ma na celu rozszerzenie ochrony danych osobowych mieszkańców i obejmuje nowe wymogi zgodności dla podmiotów przechowujących i przetwarzających dane mieszkańców Dystryktu Kolumbia (DC). Więcej

  • FOB 14 razy „na tak” dla ANWILU

    Czternaście inicjatyw włocławskiej spółki z Grupy ORLEN znalazło się w opublikowanym dziś, 28 marca XVII wydaniu raportu Forum Odpowiedzialnego Biznesu – Odpowiedzialny biznes w Polsce. Dobre praktyki 2018. Dla dwóch z nich to debiut, pozostałych dwanaście jest praktykami długoletnimi – docenianymi już w poprzednich edycjach zestawienia. Więcej

  • Rehabilitacja poporodowa

    Macierzyństwo coraz mniej przypomina wyidealizowany obrazek. Matki mówią otwarcie, że chociaż centrum ich świata stało się dziecko, to nie mogą zapominać o sobie, ani ignorować poporodowych dolegliwości i bólu. Tym bardziej, że współczesna fizjoterapia oferuje wiele metod, które skutecznie pomagają w szybkim powrocie do pełnego zdrowia i formy. Więcej

  • Języka obcego nauczymy się w każdym wieku

    Języka obcego możemy nauczyć się w każdym wieku – potwierdzają to liczne badania naukowe. Jedyne, co się zmienia wraz z upływem czasu, to sposób przyswajania wiedzy. Małe dzieci nabywają język w sposób nieświadomy, dorośli zaś wykorzystują swoje zasoby intelektualne. Więcej

  • Cukrzyca – epidemią XXI wieku

    Światowa Organizacja Zdrowia ( WHO) wskazuje cukrzycę jako jedno z najpoważniejszych zagrożeń XXI wieku. Jest to pierwsza i jak dotąd jedyna choroba niezakaźna, która została uznana przez Organizacje Narodów Zjednoczonych za epidemię naszego wieku. Więcej

  • LodyBonano w nowej odsłonie

    BonaNOWY to nowość w ofercie LodyBonano, która wraz z początkiem sezonu zagości we wszystkich lodziarniach sieci. Połączenie smaku klasycznej śmietanki z kawałkami świeżych owoców spodoba się fanom naturalnych składników. Również menu czekają wielkie zmiany. Więcej

  • Jak nie popaść w monotonię żywieniową?

    Warto dbać o różnorodność swoich posiłków. Monotonia żywieniowa może prowadzić do niedoborów witamin, minerałów i innych składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jak w zapracowanym świecie znaleźć czas na zdrowsze odżywianie? Poniżej kilka wskazówek od ekspertów. Więcej

  • Niemal co drugi komputer przemysłowy był obiektem szkodliwej cyberaktywności w 2018 r.

    Według raportu Kaspersky Lab ICS CERT dotyczącego krajobrazu zagrożeń przemysłowych w drugiej połowie 2018 r. produkty Kaspersky Lab wykryły i zapobiegły aktywności szkodliwych obiektów na niemal połowie chronionych przez siebie komputerów wchodzących w skład infrastruktury przemysłowej. Więcej

  • Józef – rzemieślnik wstawił się za odlewnikami

    Jeszcze nigdy, przy żadnym z odlewów, 12 minut nie trwało tak długo… Napięcie, jakie przez ten czas towarzyszyło przemyskim ludwisarzom i odlewnikom rosło w miarę, jak 60 ton gorącego metalu, z prędkością 150 kg na sekundę spływało do glinianej formy największego dzwonu kołysanego na świecie „Vox Patris”. Więcej

  • Z ANWILEM na starcie kariery

    Włocławska spółka z Grupy ORLEN ogłosiła nabór do IV edycji trzymiesięcznego płatnego programu stażowego Z ANWILEM na start. Jego celem jest zaproszenie zdolnych, utalentowanych i ambitnych studentów kierunków ścisłych do odbycia w chemicznej firmie stażu, który może stać się początkiem ich zatrudnienia w ANWILU. Więcej

  • Nowe sushi bary

    Sieć KOKU Sushi powiększyła się o dwa nowe punkty. W marcu otwarte zostały sushi bary w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają obecnie 22 lokale w 19 polskich miastach. Pojawiają się też zapytania z zagranicy. Więcej

  • Największe wyzwanie dietetyczne z keczupem w tle

    Ma 13 lat, chodzi do siódmej klasy szkoły podstawowej w Zambrowie i jak każdy nastolatek zatopiony jest w świat gier komputerowych. Dziś koledzy w klasie śmieją się z jego kręconych włosów, ale jeszcze kila miesięcy temu szydzili z jego nadwagi. Więcej

  • Politechnika Poznańska dołączyła do grona partnerów ANWILU

    ANWIL podpisał w czwartek, 21 marca kolejne porozumienie o współpracy, tym razem z Politechniką Poznańską. Kooperacja jednego z kluczowych przedsiębiorstw krajowego sektora chemicznego z poznańska uczelnią techniczną jest kolejnym krokiem na drodze zacieśniana współpracy włocławskiej spółki Grupy ORLEN ze światem nauki. Więcej

  • Współczesne Wyzwania Dietetyka – pierwsza tego typu konferencja w Polsce

    Już 13 kwietnia w Warszawie odbędzie się konferencja naukowa „Współczesne Wyzwania Dietetyka”, organizowana przez Instytut Edukacji Żywieniowej. To unikatowe wydarzenie, któremu towarzyszyć będą nie tylko wykłady, ale także debaty i warsztaty z udziałem dwudziestu specjalistów oraz zaproszonych gości. Więcej

Wróć do góry

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła?

Wpisze dane Twojego konta, a my wyślemy Ci link, przy pomocy którego będziesz mógł zresetować hasło.

Link do zmiany hasła jest nieprawidłowy lub wygasł.

Zaloguj się

Polityka Prywatności

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Dodaj do kolekcji

Brak kolekcji

Tutaj znajdziesz wszystkie wcześniej stworzone kolekcje.