Z myślą o takich właśnie okazjach marka Gellwe przygotowała bogatą paletę mocno owocowych i bajecznie kolorowych galaretek, które wyśmienicie smakują zarówno jako samodzielny deser, jak i w formie dodatków do ciast, szczególnie tych na zimno.
Paleta galaretek Gellwe to prawdziwy owocowy raj, a ich smak przywołuje wspomnienia dzieciństwa i potrafi osłodzić każdy dzień zarówno, gdy podamy je same, jak i z dodatkiem lekkiej bitej śmietany czy owoców.
Wybór jest naprawdę bogaty. W galaretce truskawkowej miłośnicy tych owoców znajdą wspaniały smak dojrzewających w słońcu soczystych truskawek. W sam środek pachnącego letniego lasu przeniosą nas galaretki malinowa i o smaku owoców leśnych (czarnych jagód, malin i jeżyn). Delektując się galaretką wiśniową lub brzoskwiniową poczujemy słodycz dojrzałych, ciężkich od soku wiśni albo niezwykły aromat kryjący się pod miękką brzoskwiniową skórką, zaś w zacieniony zakątek ogrodu przeniesiemy się smakując orzeźwiającą galaretkę agrestową. Dla osób, które odwiedzając krainę smaków pragną podróży w cieplejsze kraje marka Gellwe przygotowała galaretkę pomarańczową i cytrynową. Obie zachwycają bogatym aromatem owoców południowych przynosząc wraz z ich słodyczą także miłe orzeźwienie.
Wszystkie galaretki owocowe Gellwe doskonale smakują same lub podawane jako deser z owocami albo bitą śmietaną Śnieżką od Gellwe, w wersji tradycyjnej lub dietetycznej Light. Ta druga ma w swoim składzie odtłuszczone mleko w proszku i zamiast na mleku przygotowuje się ją na wodzie. Obie Śnieżki wspaniale się ubijają, są niezwykle lekkie, puszyste i smaczne. Z kolei dla zwolenników tradycyjnej wersji bitej śmietany ze śmietanki 30- lub 36-procentowej Gellwe ma w swojej ofercie fix do śmietany, idealny dodatek, dzięki któremu śmietanka ubije się bardzo szybko i na długi czas zachowa odpowiednią konsystencję.
*****
Deser kibica na Euro 2012 (4 porcje)
Galaretkę truskawkową Gellwe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, przelać do wysokich szklanek i pozostawić do zastygnięcia. Galaretkę cytrynową Gellwe rozpuścić w 300 ml gorącej wody, po ostygnięciu zmiksować z waniliowym serkiem homogenizowanym, wlać na galaretkę truskawkową i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Deser podawać udekorowany Snieżką i przekrojonymi na połówki truskawkami.