w ,

Najlepsze włoskie przekąski od Oliveri

Oliveri proponuje przetwory z owoców i warzyw piemonckiej ziemi, a wytwarza je dbając o jakość i lokalne tradycje. Większość warzyw i owoców pochodzi z własnych upraw, co zapewnia kontrolę na każdym etapie produkcji.

Wiśniowe papryczki używane przez firmę Oliveri pochodzą z regionu Monferrato, terenów znanych na całym świecie ze znakomitych wyrobów kulinarnych.

Dzięki własnym uprawom, proces wytwarzania papryczek faszerowanych odbywa się w cyklu zamkniętym. Pozwala to na całkowitą kontrolę pochodzenia składników, a jednocześnie umożliwia unikanie stosowania jakichkolwiek konserwantów.

Okrągłe, małe papryczki są lekko pikantne, mięsiste i chrupkie, doskonałe jako lekkie przekąski.

Oliveri to także wspaniałe oliwki zielone i czarne oraz oliwki odmiany Taggiascha z Ligurii. Dojrzałe, nagrzane włoskim słońcem smakują wybornie o każdej porze roku.

W ofercie Oliveri znajdziemy:

  • ręcznie nadziewane papryczki wiśniowe: z kozim serem, tuńczykiem oraz kaparami i anchois
  • oliwki zielone i czarne w zalewie oraz zielone oliwki nadziewane  kozim serem, tuńczykiem oraz pomidorami i anchois

Wyłącznym dystrybutorem produktów Oliveri w Polsce jest API Food.

www.kuchnia-wloska.com.pl

Avatar photo

Napisane przez XRS PR

Specjaliści od wygodnych krzeseł

Paluszki grissini – włoski smak