w , , ,

Mobilne gotowanie? Tutaj nie ma kompromisów!

Nieważne czy jesteś camperowym entuzjastą, czy przemierzyłeś pół świata jako sternik na ukochanym jachcie. A może działkujesz w przytulnej altanie w otoczeniu swoich ulubionych owocowych drzew. Dobrze wiesz o wyzwaniach mobilnego gotowania!

Gotowanie w kuchni – rozmiar mini – ma z pewnością i zalety, ale to przede wszystkim wyzwanie dla tych, którzy lubią zjeść. I to zjeść nie byle jak i nie byle co. Na pokładzie jachtu, w kamperze czy w houseboacie liczy się bowiem nie tylko oszczędność miejsca, ale też wygoda, bezpieczeństwo oraz niezawodność. A odpowiedzią na wszystkie te bolączki współczesnego globtrotera jest nowość – gazowa płyta ceramiczna z serii DYNACOOK Domino zaprojektowana z myślą o zapewnieniu wysokiej jakości gotowania w kuchniach, w których wielkość ma znaczenie.

Miejsce, miejsce i jeszcze raz elastyczność

Jak mówi Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK, projektując rozwiązania z serii Domino, myśleliśmy nie tylko o tych, którzy dysponują miejscem na dwu-trzypalnikową płytę grzewczą o szerokości 55-60 cm, która pozwoli przygotować konkretny obiad dla całej rodziny (DYNACOOK C&Y X2 oraz DYNACOOK C&Y X3):

– Rozważyliśmy różne opcje wielkościowe oraz możliwości wielu pojazdów i pokładów. I tak powstały warianty płyt ceramicznych: DYNACOOK C&Y X2 o szerokości jedynie 33 cm i DYNACOOK C&Y X2 mini o szerokości 46 cm – wersje optymalne dla wszystkich tych, którzy cenią sobie wygodę i funkcjonalność mniejszego formatu. Poziomy układ dwóch pól grzewczych pozwala na efektywne wykorzystanie nawet bardzo wąskich blatów roboczych.

Poza tym wygoda i bezpieczeństwo

Wyróżnikiem płyt DYNACOOK jest technologia „gaz pod szkłem”, czyli nic innego jak nowoczesne rozwiązanie, które  łączy wydajność klasycznego gotowania gazowego z wygodą użytkowania płyty indukcyjnej. Palniki umieszczone są pod ceramiczną powierzchnią, co sprawia, że nie ma tu otwartego płomienia. To z kolei znacząco wpływa na bezpieczeństwo użytkowania – zwłaszcza we wnętrzach, w których króluje drewno, a pod spodem mamy bak z paliwem. Poza tym, nie oszukujmy się, brak rusztów oraz bezpośredniego kontaktu z ogniem ogranicza ryzyko poparzeń, a brak zagłębień i specjalna nanopowłoka bez wątpienia ułatwiają utrzymanie czystości.

Ze szczyptą dobrego designu

Wygląd modeli X2 Domino wyraźnie odbiega od typowej kuchenki – minimalistyczne, ceramiczne szkło w połączeniu z metalem sprawiają, że urządzenie świetnie wpisuje się w nowoczesne wnętrza, dodając im lekkości oraz elegancji.

– Stylowa czerń płyt z pewnością wpasuje się nie tylko w przestrzeń łodzi motorowodnej, lecz również małej kuchni kawalerskiej. To płyta, która nie tylko przez lata będzie działać bez zarzutu, ale również świetnie wyglądać – wskazuje Stanisław Szyling z DYNACOOK.

Pod pełną kontrolą w ruchu

Intuicyjny sensorowy panel sterowania płyty jest nie tylko prosty i praktyczny, lecz również estetyką nie odbiega od pełnowymiarowych flagowych modeli. Specjalnie zaprojektowany system pozwala na precyzyjne, szybkie i intuicyjne kontrolowanie mocy grzania. Reakcja na dotyk jest natychmiastowa, co pozwala na wygodne i bezpieczne kontrolowanie temperatury i procesu gotowania nawet podczas delikatnych wstrząsów, np. w czasie postoju na wodzie czy jazdy po nierównym terenie. To komfort i prostota, których potrzebujesz, kiedy jesteś w ruchu.

A to wszystko doprawione oszczędnością

Płyty DYNACOOK wyróżniają się wysoką efektywnością energetyczną, która jest niezwykle ważna podczas bliższych i dalszych podróży. Dzięki technologii spalania gazu pod szkłem, ciepło jest tu skoncentrowane bezpośrednio na naczyniu, co minimalizuje straty energii i skraca czas gotowania. Efektem jest mniejsze zużycie gazu, a więc realne oszczędności. Co więcej, płyta może być zasilana dowolnym źródłem gazu.

– Nasze szklane płyty gazowe zużywają też śladowe ilości prądu (maks. 35 W). Umożliwiają ponadto podłączenie zasilacza awaryjnego, dzięki któremu płyta pracuje niezależne od przerw w dostawie prądu nawet przez kilka dni, co jest kluczowe podczas każdej wyprawy – wskazuje ekspert DYNACOOK.

Polska jakość, światowa technologia

Warto podkreślić również, że wszystkie modele Domino od DYNACOOK są produkowane w Polsce, w nowoczesnym zakładzie pod Poznaniem, z wykorzystaniem komponentów najwyższej jakości. Cały proces – od projektu, przez montaż, po testy końcowe – odbywa się lokalnie, co przekłada się na jakość i trwałość, a technologia jest systematycznie rozwijana przez własne Biuro Badań i Rozwoju.

A więc kompromisy zostaw innym…

Ty wybierz gotowanie na pełnych obrotach – w pełnym zaciszu Mazur; nad brzegiem Jeziora Como albo w domku nad Soliną. Bo smak podróży to nie tylko trasy i widoki, ale też wspomnienia, smaczki, zachcianki i aromaty, które tworzymy po drodze.

Napisane przez GutPR

Jesteśmy kreatywnym zespołem z potencjałem i dużym doświadczeniem w branży budowlanej, wnętrzarskiej, internetowej, finansowej, spożywczej, kosmetycznej, motoryzacyjnej, prawnej, IT i wielu innych. Stawiając na ciągły rozwój, ciągle wyznaczmy sobie nowe cele i z entuzjazmem przyjmujemy kolejne wyzwania, co przekłada się na coraz bogatsze portfolio naszych usług.

Dzięki systematycznej, obustronnie korzystnej współpracy z dziennikarzami i partnerami oraz praktycznemu doświadczeniu współpracowników, realizujemy powierzone nam zadania na najwyższym poziomie.

Nasz profesjonalizm znajduje odzwierciedlenie w referencjach od wielu naszych dotychczasowych Partnerów Biznesowych. Minimalizujemy wydatki, a także szanujemy czas naszych Klientów, osiągając najwyższą efektywność prowadzonych projektów.

Nasze zaangażowanie nie kończy się na jednostkowym projekcie dla Klienta, budujemy długotrwałe, obustronnie korzystne relacje biznesowe, proponując Klientowi nowe drogi decyzyjne dla rozwoju biznesu. Czyni to naszą współpracę nie tylko efektywną, ale i daleko wybiegającą w przyszłość.

Letnia kuchnia w ogrodzie – gotuj, odpoczywaj i ciesz się chwilą

Muzyka, smak i design – OSHEE prezentuje relaunch kategorii lemoniad i Live sesję „TOM YUM” w wyjątkowej współpracy Darii Zawiałow z Braćmi Kacperczyk