w

Mini torciki z cukierni Ul lala – słodka premiera tegorocznego karnawału

Cukiernia Ul lala już od roku gości w sercach nie tylko mieszkańców Krakowa, ale także licznie odwiedzających miasto przyjezdnych. Zlokalizowana na Rynku we wnętrzu pieczołowicie odrestaurowanego Pałacu Bonerowskiego kusi przede wszystkim pysznymi tortami, ciastami, deserami i lodami, oferując również zdrowe śniadania oraz szeroki wybór lekkich przekąsek i dań obiadowych.

W okresie karnawału oferta Ul lala powiększyła się o oryginalne, pyszne i … urocze mini torciki. Tworzący te dzieła cukiernictwa mistrz gwarantuje, iż w wersji mini, na którą składają się 2-4 porcje ciasta, dostępne będą wszystkie duże torty, jakie oferuje Ul lala.

„Nasze torty w pełni zasłużyły na uznanie mieszkańców Krakowa, przygotowujemy je bowiem na bazie sprawdzonych receptur z wyłącznie naturalnych składników, co doskonale wyczuwają ich wyrafinowane podniebienia.” – powiedziała Angelika Majka, dyrektor The Bonerowski Palace, w którego wnętrzach mieści się cukiernia Ul lala. „Z okazji rozpoczętego właśnie karnawału postanowiliśmy dać możliwość skosztowania naszych tortów również osobom, które nie mają potrzeby zamawiania dużego ciasta, a chciałyby doświadczyć prawdziwej uczty zmysłów. Prócz wspaniałego smaku, nasze mini torciki zachwycają też każdym szczegółem swojego wyglądu, stanowiąc wspaniały słodki upominek dla bliskich lub przyjaciół, dlatego na stałe wejdą do naszej oferty.” – dodała Angelika Majka.

Wybór mini torcików jest naprawdę szeroki, ponieważ cukiernia Ul lala zadbała, by w tej wersji dostępne były wszystkie duże torty, z których już zdążyła zasłynąć.

Wybierać można zatem wśród propozycji ciast na lekkich jasnych biszkoptach, takich jak specjalność cukierni, Ul lala Baileys, w którym delikatny, lecz obficie nasączony likierem biszkopt przełożony jest lekkim kremem karmelowym z orzechami i nutą kawy. Interesująco prezentują się także dwa torciki bezowe, gdzie delikatna i puszysta beza serwowana jest w towarzystwie rozpływającego się w ustach kremu ze złocistych migdałów z odrobiną cointreau lub w wersji kawowej, czyli z kremem kawowym z dodatkiem amaretto i rumu. Apetyt na słodkie zachcianki z pewnością zaspokoi zdobiony białą czekoladą Kaprys, czyli nasączony likierem malibu delikatny jasny biszkopt w towarzystwie lekkiego kremu z białej czekolady, płatków migdałowych i odrobiny białego pieprzu.

Wśród mini torcików na ciemnym cieście uznanie smakoszy zyska zapewne zanurzona w aksamitnej czekoladzie Mała Czarna z dodatkiem kremu z czekolady i wiśni z nutą cointreau i rumu. Miłośnikom tradycji cukiernia poleca Pana Tadeusza, czyli otulony marcepanem delikatny biszkopt czekoladowy, nasączony adwokatem i połączony z puszystym kremem waniliowym lub tradycyjny tort czekoladowo-truskawkowy z mocno czekoladowego biszkoptu z masą truskawkową i czekoladową polewą. W krakowskiej cukierni nie mogło zabraknąć także Krakowiaka – mocno nasączonego wiśniówką orzechowego biszkoptu połączonego z kremem z lekkiego mascarpone z dodatkiem wiśni i delikatną nutą cynamonu.

„Jestem przekonana, że oryginalne, pyszne i eleganckie mini torciki z Ul lala zawojują serca naszych klientów. Ich ofertę planujemy powiększyć już niedługo: z okazji zbliżających się Walentynek zakochani na pewno znajdą u nas coś pysznego i słodkiego. Zapraszam do Ul lala – w karnawale, w Walentynki, przez cały rok!” – dodała Angelika Majka.

Cukiernia Ul lala zaprasza od godziny 8.00 do późnych godzin wieczornych.

7 najczęstszych problemów z prądem

Cisco: maleje ilość spamu, rośnie liczba ataków wymierzonych w określone cele