w , , , ,

Manufaktura przygotowana na wiosnę!

Wraz z nadejściem wiosny Manufaktura przechodzi prawdziwą metamorfozę. Cały rynek budzi się do życia dzięki wyjątkowym dekoracjom przygotowanym przez restauratorów oraz imponującym, wielkim kwiatom, które „rozkwitły” przy głównych wejściach i już z daleka przyciągają wzrok oraz zapraszają do uwieczniania wiosennych chwil na zdjęciach. 

W budowaniu wiosennej atmosfery duży udział mają najemcy Manufaktury, którzy nie tylko zadbali o wyjątkową aranżację swoich witryn, harmonijnie wpisując się w wiosenny klimat całego rynku, ale także stworzyli specjalne sezonowe menu. W ramach akcji „Zzieleniejesz z zazdrości”, która potrwa aż do 6 kwietnia, restauracje z rynku Manufaktury zapraszają na kulinarną podróż pełną aromatycznych, lekkich dań inspirowanych pierwszymi nowalijkami i świeżą, wiosenną kuchnią.  

W tym czasie na talerzach zagości prawdziwa feeria barw i smaków. Restauracja Zielona proponuje zielone tagliatelle z pesto bazyliowym, fasolką szparagową, cukinią i wegańskim parmezanem (45 zł) oraz kremowy hummus z pieczonymi warzywami, podawany z chrupiącą bagietką (30 zł). W La Vende można spróbować tortellini ze świeżym szpinakiem w sosie bazyliowo-pomidorowym (52 zł) oraz sałatki z kaczą piersią, żółtym burakiem i zieloną fasolką w morelowym sosie (54 zł). A na deser? Tarta morelowa (33 zł)! W Al Dente króluje sałatka cezar z grillowaną polędwiczką lub kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i sałatą rzymską, podawana z grzankami (48,30 zł). Galicja stawia na sałatę w malinowym chruśniaku z polędwiczką wieprzową, oliwą pietruszkową, orzechami włoskimi, marynowaną gruszką i winegretem malinowym (41,80 zł). 

Ganesh przygotował palak paneer – serek paneer w tradycyjnym sosie szpinakowo-śmietankowym, serwowany z kolorowym ryżem basmati – saffron pulao. Tawerna Pepe Verde zaprasza na pizzę z ostrą oliwą, mozzarellą, cukinią, papryką, kaparami, cebulą, oliwkami, pomidorkami, świeżą bazylią, mielonym pieprzem i solą (47,30 zł). Rajskie Jadło oferuje pappardelle ze szpinakiem, serem bursztyn, śmietaną, pomidorkami cherry i czosnkiem (41 zł) oraz wege burgera z plackiem z kiszonej kapusty, jajkiem sadzonym, frytkami i czerwonym colesławem (40 zł).  Gorąca Pączkarnia kusi miłośników słodkości pączkami z pistacjami (11,50 zł). 

„Zzieleniejesz z zazdrości” to nie tylko uczta dla podniebienia, ale również okazja, by chłonąć wiosnę wszystkimi zmysłami – od lekkich smaków pełnych świeżych warzyw i aromatycznych ziół, po zachwycające witryny restauracji, które – podobnie jak cała Manufaktura – rozkwitają kolorami i zapraszają do wspólnego celebrowania nowej pory roku. 

 

Załączniki

Napisane przez Agencja PR

Międzynarodowy Dzień Teatru w Teatrze Małym – sentymentalna komedia i kobiecy komediodramat w repertuarze

Konserwacja okien plastikowych – jak dbać o okna PCV?