w ,

Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice

Polskie Mąki z Młyna Jaczkowice powstają z najwyższej jakości pszenicy od polskich rolników. Urodzajne gleby oraz korzystny, dolnośląski klimat, z łagodnymi zimami i ciepłym latem, nadają Mąkom Dolnośląskim wyjątkową delikatność, która podkreśla smak przygotowywanych z niej dań. Dzięki połączeniu wieloletniej, polskiej tradycji młynarskiej z nowoczesnymi technologiami, mąki te zapewniają zawsze doskonały smak potraw – bez konieczności stosowania sztucznych polepszaczy.

Podział mąk na różne typy wynika z zawartości składników mineralnych, określanej na podstawie ilości popiołu powstającego podczas spalania mąki. Co ważne, typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Mąka typu 500 – czyli jaka?

Podział mąk na typy pozwala wybrać odpowiedni produkt do konkretnego przepisu, kontrolować właściwości wypieków i różnicować ich wartość odżywczą. Mąka Poznańska z Młyna Jaczkowice typu 500 to produkt z wysokiej jakości pszenicy od polskich rolników, ceniony zarówno przez profesjonalistów, jak i domowych kucharzy. Oznaczenie „typ 500” odnosi się do zawartości substancji mineralnych, zwanych popiołem, których w tej mące znajduje się około 0,5%. To właśnie ten para-metr sprawia, że mąka wyróżnia się delikatnością i puszystością.

Co ciekawe, polska Mąka Poznańska jest jednym z najjaśniejszych typów dostępnych na rynku, co dodatkowo podkreśla jej wysoką jakość. Kluczowym aspektem jest także jej granulacja – im większe rozdrobnienie, tym subtelniejsza struktura mąki. W przypadku typu 500, ziarna są przesiewane przez niezwykle gęste sita, co zapewnia wyjątkową lekkość i jednolitość produktu. To precyzyjne podejście do procesu produkcji przekłada się na doskonałe właściwości mąki, która idealnie sprawdza się w różnorodnych wypiekach i daniach. Nie bez znaczenia jest także dobór wysokiej jakości ziaren pszenicy, dostarczanych przez polskich rolników. Znakomita jakość surowca i kontrolowany proces produkcji to gwarancja udanych wypieków, których smak dorównuje apetycznej aparycji.

Doskonała jakość polskiej mąki

Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice to synonim doskonałego smaku i niezawodnej jakości, które wzbogacają każde przygotowywane danie. Ziarna pszenicy, pozyskiwane od polskich rolników, są starannie selekcjonowane i oczyszczane, a następnie poddawane nawilżaniu i leżakowaniu. W ostatnim etapie procesu trafiają do przemiału, gdzie są stopniowo rozdrabniane, prze-siewane i sortowane zgodnie z typem mąki.

Wysokiej jakości, polska mąka idealnie sprawdzą się w tradycyjnych potrawach, takich jak kluski śląskie czy chrząstowskie pierogi, podkreślając ich autentyczny charakter. To także niezastąpiony wybór dla miłośników wypieków – świetnie nadaje się do przygotowania kruchych i półkruchych ciast, dodając im lekkości i delikatności. Mąka Poznańska z Młyna Jaczkowice jest nie tylko ich pod-stawowym składnikiem, ale też sekretem sukcesu w kuchni każdego polskiego pasjonata tradycyjnych, domowych wyrobów mącznych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna – 1483 kJ / 350 kcal
  • Tłuszcz – 1,3 g
  • W tym: kwasy tłuszczowe nasycone -0,2 g
  • Węglowodany – 72,2 g
  • W tym: cukry – 0,3 g
  • Błonnik – 1,5 g
  • Białko – 11,5 g
  • Sól – 0,005 g

Dolnośląska Mąka Poznańska typ 500

  • MŁYN JACZKOWICE
  • P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
  • Dystrybutor: Sieci DINO, EKO, Selgros, Makro, wiele lokalnych sieci i dystrybutorów w całej Polsce.
  • Cena: ok. 2,90 PLN

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.

Napisane przez GutPR

Jesteśmy kreatywnym zespołem z potencjałem i dużym doświadczeniem w branży budowlanej, wnętrzarskiej, internetowej, finansowej, spożywczej, kosmetycznej, motoryzacyjnej, prawnej, IT i wielu innych. Stawiając na ciągły rozwój, ciągle wyznaczmy sobie nowe cele i z entuzjazmem przyjmujemy kolejne wyzwania, co przekłada się na coraz bogatsze portfolio naszych usług.

Dzięki systematycznej, obustronnie korzystnej współpracy z dziennikarzami i partnerami oraz praktycznemu doświadczeniu współpracowników, realizujemy powierzone nam zadania na najwyższym poziomie.

Nasz profesjonalizm znajduje odzwierciedlenie w referencjach od wielu naszych dotychczasowych Partnerów Biznesowych. Minimalizujemy wydatki, a także szanujemy czas naszych Klientów, osiągając najwyższą efektywność prowadzonych projektów.

Nasze zaangażowanie nie kończy się na jednostkowym projekcie dla Klienta, budujemy długotrwałe, obustronnie korzystne relacje biznesowe, proponując Klientowi nowe drogi decyzyjne dla rozwoju biznesu. Czyni to naszą współpracę nie tylko efektywną, ale i daleko wybiegającą w przyszłość.

Sieć saloników Kolportera zmienia się dla klientów