Na czym polega sztuka serwowania dobrego aperitif, co i jak gotować, z czym podawać i jak wybrać najlepsze wino do konkretnego menu? Poza tym, czym jest slow food, fusion czy kuchnia molekularna – te i inne tematy znajdowały się w centrum panelu kulinarnego Malemen Think Tank Society. A wszystko z punktu widzenia współczesnego mężczyzny, który coraz częściej odnajduje w gotowaniu nową pasję, chce poznawać tajniki sztuki kulinarnej i doskonalić warsztat. A wszystko pod okiem profesjonalistów, w tym partnerów wydarzenia – Villeroy & Boch oraz LotusGrill.
Podczas panelu swoim męskim kulinarnym doświadczeniem dzielił się m.in. Grzegorz Łapanowski, który na co dzień gotuje w programie „Dzień Dobry TVN” i jest prowadzącym Ł’apetyt – rzeczy o tradycji i nowoczesności w kuchni oraz o dobrych produktach.
Wśród wykwalifikowanych ekspertów znalazł się Tomasz Prange-Barczyński, dziennikarz, krytyk i konsultant winiarski, redaktor naczelny magazynu Wino, który podzielił się z członkami Malemen Think Tank Society wiedzą na temat dobierania wina do potraw.
O naturze sera opowiadał Gienio Mientkiewicz, znawca i prawdziwy ambasador polskich serów, prowadzący własny program „Przez dziurkę od sera”.
Mężczyźni wiedzą, że istotą gotowania są nie tylko smaczne potrawy, ale też satysfakcja i przyjemność. Dlatego doceniają praktycznych pomocników w kuchni. LotusGrill to nowy produkt na polskim rynku, który podczas imprezy cieszył się dużym zainteresowaniem, szczególnie ze strony miłośników grillowania. Jego przełomowa konstrukcja sprawia, że jest prosty w obsłudze, bezdymny oraz bezwonny, więc można go używać na balkonie czy nawet we wnętrzu. Ponadto, wystarczą tylko 3 minuty, żeby urządzenie było gotowe do pracy.
Dystrybucja w Polsce – Lotus Grill Poland Do nabycia w wybranych salonach Villeroy & Boch, Almi Décor oraz e-shopie www.lotusgrill.pl
Dostępny od 7 lipca 2012
Więcej informacji:Ewelina Ciuchta Konkret PR
tel. kom. 508 338 267 e-mail: [email protected]