w ,

Laureaci Złotych Kaczek podpisali butelki Disaronno

W pięknych wnętrzach Teatru Stanisławowskiego w Łazienkach Królewskich, nagrodzone aktorki Agata Kulesza, Kamila Baar oraz aktorzy Bogusław Linda i Marcin Kowalczyk złożyli swoje podpisy na butelkach DISARONNO, tworząc tym samym unikalną kolekcję butelek o wyrafinowanym i aksamitnym smaku likierem.

DISARONNO podpisała również Grażyna Torbicka – gospodyni wieczoru, znawczymi i miłośniczka kina oraz utalentowana piosenkarka Natalia Lesz.

W efekcie powstało sześć wyjątkowych butelek z autografami gwiazd, które w 2013 roku przeznaczone zostaną na cel charytatywny.

W trakcie bardziej nieformalnych rozmów zgromadzeni aktorzy, reżyserzy, ludzie ze świata filmu i biznesu wznosili toasty Disaronno Sparkling na lodzie z odrobiną Prosecco. Nagrodzone aktorki konwersowały z gośćmi delektując się przy tym orzeźwiającym smakiem i migdałowym aromatem likieru DISARONNO. Dla wielbicieli męskich koktajli Disaronno przygotowało GODFATER – drink na bazie DISARONNO z niewielką ilością whisky.

Marka Disaronno od wielu lat jest obecna podczas największych festiwali filmowych w Cannes i Wenecji, tworząc wyjątkowe miejsce – DISARONNO Contemporary Terrace, gdzie spotykają się twórcy filmowi, gwiazdy, media i widzowie.

W tym roku DISARONNO było partnerem jednego z ważniejszych wydarzeń filmowych w Polsce – uroczystej gali wręczenia statuetek Złotych Kaczek i stworzyło niepowtarzalny klimat polskim gwiazdom filmowym do uczczenia sukcesu.

Wypróbuj gwiazdorskie koktajle DISARONNO

DISARONNO SPARKING

  • 4,5 cl DISARONNO
  • top Prosecco
  • kilka kostek lodu
  • pół plasterka limonki

Podawać w kieliszku do białego wina.

GODFATHER

  • 4 cl whisky
  • 2 cl DISARONNO
  • kilka kostek lodu

Podawać w oryginalnych szklankach DISARONNO.

DISARONNO ORANGE

  • 1,5 cl DISARONNO
  • 1,5 cl Southerm Comfort (burbon, brzoskwinie, pomarańcze i zioła)
  • 1,5 cl sok pomarańczowy
  • 1,5 cl Sprite lub 7Up

Podawać w oryginalnych szklankach DISARONNO.

Disaronno należy do jednej z najstarszych marek na świecie. Aksamitny i wyrafinowany smak likieru DISARONNO ma swój rodowód w najbardziej romantycznym i twórczym okresie historii Włoch – Renesansie. W roku 1525 Bernardo Luini – genialny uczeń Leonardo da Vinci przyjął zlecenie na malowania fresku Cudownej Madonny w kościele w Saronno. Muzą artysty była piękna oberżystka, która w podzięce za zaszczyt pozowania, obdarowała artyście butelkę bursztynowego likieru o niezwykle bogatym aromacie i delikatnym smaku jednocześnie. I tak powstała legenda: z prostego gestu uprzejmości, unikalnej, domowej receptury łączącej sekret składników.

Avatar photo

Napisane przez Estoria.pl

AOC wprowadza nowy monitor IPS z 27”ekranem

Zagłosuj na najpiękniejszą bombkę!