– Na zaoferowanie jednorazowych papierosów elektronicznych CiggerGO! zdecydowaliśmy się ze względu na naszych klientów, i tych palących i niepalących. Przepisy zakazujące palenia papierosów w obiektach hotelowych powodowały, że nie wszyscy nasi goście byli z tego zadowoleni – mówi Jacek Rybacki, właściciel hotelu. – Jednorazowe e-papierosy, które mamy w ofercie, mogą palić w pokojach i restauracji, nie szkodząc innym osobom. Mamy znacznie rzadziej problemy z usuwaniem zapachu zwykłych papierosów z pokojów, mniej jest niedopałków w otoczeniu hotelu. Nasi goście cenią sobie możliwość palenia gdzie chcą i kiedy chcą.
New Smoke działa od grudnia 2011 roku i koncentrowała się dotychczas na rozwoju sieci sklepów Cigger. Ma siedem autoryzowanych placówek partnerskich, kilka saloników firmowych i blisko 40 punktów sprzedaży.
– Tak szybki rozwój to efekt przede wszystkim bardzo dokładnego przygotowania się do produkcji i sprzedaży elektronicznych papierosów Cigger i niezbędnych akcesoriów. Trwały one cały ubiegły rok. Wykorzystaliśmy także nasze doświadczenie z wieloletniej działalności gospodarczej – mówi Mariusz Rajzner, wicedyrektor firmy. – O rynku HoReCa pomyśleliśmy na etapie przygotowania do wprowadzenia na rynek absolutnej nowości – e-papierosów jednorazowego użytku. Cały czas obserwujemy rynek, rozmawiamy z naszymi klientami i wsłuchujemy się w ich opinie. Poszerzenie o hotele miejsc, w których dostępne są nasze wyroby, to efekt takiej obserwacji.
Obowiązujący w Polsce zakaz palenia w miejscach publicznych to czynnik znacząco wpływający na rozwój branży e-papierosów. Znaczenie ma także to, że ludzie dbają o swoje zdrowie. W połączeniu ze świadomością szkodliwości palenia papierosów i wiedzą o tym, że e-papierosy nie są szkodliwe i mogą pomóc wyjść z nałogu, wybiera je coraz więcej palaczy.