W sercu dystryktu nowoczesnych budynków Placu Poczdamskiego, znajduje się Grand Hyatt Berlin – 5 gwiazdkowy hotel, który w ostatnich miesiącach stał się oazą kulinarnych smaków za sprawą szefa kuchni – Holgera Joosta.
To właśnie znany, niemiecki kucharz – Holger Joost – otworzył nową erę smaków i kulinarnych przygód przed gośćmi 10 festiwalu filmowego Berlin Biennale. Jego kulinarna przygoda w Wiedniu (Intercontinental Vienna), Edynburgu i wieloletnie doświadczenie zdobyte w Dubaju w sieci Jumeirah pozwoliły na uzyskanie statusu gwiazdy światowego formatu.
W Berlinie, w restauracji Vox, Holger Joost serwuje sezonowe przysmaki oraz dania kuchni międzynarodowej i azjatyckiej. Wśród dań można znaleźć wiele smaków charakterystycznych dla wysp Oceanu Indyjskiego, gdzie szef kuchni spędził kilka lat będąc szefem najlepszych restauracji na Malediwach. Latem posiłkami można delektować się na hotelowym tarasie.
Całość kulinarnych atrakcji Grand Hyatt Berlin uzupełnia bliskość Filharmonii Berlińskiej i parku Tiergarten, które usytuowane są 5 minut spacerem od obiektu. A po uczcie smaków można udać się pod Bramę Brandenburską w niecałe 15 minut.