w

Domowe przetwory tylko z Gellwe

Cukier żelujący marki Gellwe to idealny produkt, który ułatwia i przyspiesza przygotowanie dżemów, konfitur i galaretek owocowych bez pasteryzacji. Dodatkowo zabezpiecza je również przed pleśnieniem. Jedno opakowanie o wadze 500 g wystarcza do przygotowania dżemu lub konfitury z kilograma owoców w ciągu zaledwie 3 minut.

Podobną funkcję, tzn. znacznego przyspieszenia procesu przygotowywania dżemów i konfitur oraz skutecznej ochrony przed pleśnieniem przetworów spełnia Żel-fruct marki Gellwe. Zawartość 40-gramowego opakowania wystarczy dodać do kilograma owoców gotowanych z połową kilograma cukru, by w ciągu zaledwie minuty otrzymać produkt gotowy do zamknięcia w słoiczkach.

Warto pamiętać, iż proces obróbki termicznej owoców powinien być jak najkrótszy, by jak najskuteczniej zapobiegać utracie witamin i innych cennych dla naszego zdrowia składników. Dlatego przygotowując domowe przetwory warto korzystać z produktów przyspieszających gotowanie owoców takich, jak cukier żelujący lub żel-fruct od Gellwe.

Narzędzia NEO na Gran Turismo Polonia 2011

Rynek systemów inteligentnego opomiarowania: Frost & Sullivan przewiduje 26-proc. wzrost w Europie