w

Chałwa pistacjowa

W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować! 

Składniki:
• 500 g sezamu KRESTO
• 100 g pistacji KRESTO
• 150 g miodu
• 1 łyżeczki cukru waniliowego 

Wykonanie:
1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego.
3. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
4. Chłodź w lodówce około 2 godziny.

Napisane przez FlyPR

NOWOŚĆ! Systemy preizolowanych rurociągów AustroPEX – maksymalna elastyczność i sprawny montaż

ZGRANA PACZKA NA KAŻDĄ OKAZJĘ – 6 BAKALIOWYCH MIESZANEK OD KRESTO