w ,

Bukiet warzyw w słoiku – Sałatka lubelska Milejów

Gotowa Sałatka lubelska Milejów to smaczny dodatek do dań obiadowych i samodzielna surówka. Intensywny smak marynowanych warzyw przypomina tradycyjne sałatki przygotowywane latem przez nasze babcie, byśmy mogli całą zimę przypominać sobie smak dojrzałych warzyw. Krojenie warzyw, blanszowanie, nakładanie do słoików, przygotowywanie zalewy i pasteryzacja to pracochłonny proces, którego możemy uniknąć nie rezygnując z domowego, niezapomnianego smaku. Sałatka lubelska Milejów jest przygotowywana w oparciu o tradycyjny przepis i niezmienną recepturę, by zatrzymać niepowtarzalny smak. Duży słoik (aż 680 g) Sałatki lubelskiej Milejów wystarcza do obiadu dla 4 – osobowej rodziny. Sałatkę lubelską można również podać samodzielnie – najlepiej smakuje z potrawami z grilla – mięsem, szaszłykami lub faszerowaną cukinią.

Warzywa wybierane do przygotowania Sałatki Lubelskiej Milejów są starannie selekcjonowane i pochodzą tylko z polskich upraw zlokalizowanych na czystych terenach województwa lubelskiego. Różnorodność warzyw sprawia, że Sałatka lubelska doskonale pasuje do tradycyjnych, polskich dań obiadowych. Intensywna papryka i cebula są przełamane słodyczą marchewki i delikatnym smakiem kalafiora. Odpowiednio dobrana kompozycja przypraw oraz zalewa octowa wydobywa głębię smaku warzyw i nadaje im chrupkość.

Sałatka lubelska Milejów          

Skład: ogórki (26,8%), woda, marchew (10,3%), papryka (7,2%), cebula (4,1%), kalafior (3,1%), cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy

Wartości odżywcze [w 100 g]: wartość energetyczna – 31 kcal; białko – 0,4 6,7 g, w tym cukry – 5,2 g; tłuszcz – 0,1

Masa netto [g]: 680 g

Cena [zł]: 3,69

Avatar photo

Napisane przez GutPR

Nowy numer „Dekoratorium” pełen letnich inspiracji

„Pod góralskim niebem” – wolontariusze Kompanii Piwowarskiej dla podopiecznych…