w

Budyniowe mini pancakes – przekąska idealna do plecaka

Powrót do szkoły oznacza nowe wyzwania, także te związane z przygotowywaniem drugiego śniadania. Dzieci chętniej sięgają po posiłki, które są smaczne i nieoczywiste, dlatego warto zaskoczyć je czymś innym niż tradycyjna kanapka. Słodkie, puszyste placuszki sprawdzą się doskonale w śniadaniówce.

Planowanie posiłków, które zostaną chętnie zjedzone podczas przerwy, a nie wrócą nietknięte do domu, wymaga od nas odrobiny kreatywności. Warto opierać się na sprawdzonych przepisach, ale odrobinę je urozmaicić. W tej propozycji Cukier Puder Diamant nadaje ciastu gładką strukturę i subtelną słodycz, dzięki czemu placuszki są lekkie i delikatne. Jeszcze bardziej zasmakują dzieciom, gdy zapakujemy wraz z nimi owoce oraz odrobinę masła orzechowego.

SKŁADNIKI:

  • 250 ml mleka
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g Cukru Pudru Diamant
  • 80 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki budyniu śmietankowego w proszku
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wszystkie składniki połącz za pomocą miksera na niskich obrotach, do uzyskania jednolitej masy. Smaż na patelni z odrobiną oleju, aż będą złociste. Palnik ustaw na niską moc, aby placuszki dobrze się wypiekły w środku i nie przypaliły na zewnątrz.
Podawaj z owocami i masłem orzechowym.

Więcej inspiracji kulinarnych z wykorzystaniem cukru Diamant można znaleźć na stronie: www.diamant.pl/przepisy

Napisane przez Soul&Mind

Skierniewice kolejnym miastem z placówką VeloBanku

realme wyznacza nowy standard w zakresie trwałości baterii i zobowiązuje się do osiągnięcia celu 1400 cykli do 2027 r.