Największy festiwal restauracyjny w Polsce – Restaurant Week – obchodzi w tym roku swoje 10-lecie! To wyjątkowa okazja, by spróbować wykwintnych dań w atrakcyjnych cenach i odkryć nowe kulinarne doznania. W tegorocznej edycji nie mogło zabraknąć restauracji z Manufaktury, które przygotowały trzydaniowe festiwalowe menu. Wydarzenie potrwa do 17 kwietnia, a liczba miejsc jest ograniczona, więc warto zarezerwować stolik już teraz!
Smaki świata na talerzu w Manufakturze
W festiwalu bierze udział sześć restauracji z Manufaktury, a każda z nich serwuje wyjątkowe propozycje inspirowane zarówno tradycją, jak i nowoczesnymi trendami kulinarnymi.
Miłośnicy polskiej kuchni w nowoczesnym wydaniu zachwycą się festiwalowymi daniami Rajskiego Manu. Wśród propozycji znajdziemy aksamitny chłodnik z brukselką, długo gotowany antrykot wołowy w chrupiącej panierce oraz staropolski budyń waniliowy z malinami.
Al Dente serwuje kuchnię włoską w nieoczywistym wydaniu. Goście będą mogli spróbować m.in. pizza-burgera – połączenia soczystego burgera z aromatycznym ciastem na pizzę, a na deser wyrafinowanego mini Crème brûlée z chrupiącym cannolo i kremem cytrynowym.
W Manuarte entuzjaści kuchni latynoskiej skosztują m.in. chrupiącej skórki z boczku z czarną fasolą i jabłkami, duszonego policzka wieprzowego z topinamburem i porto, a na deser mini tarty z kremem orzechowym i lodami rumowymi.
Miłośnicy tajskich smaków znajdą coś dla siebie w Tajska Hot Spoon, które serwuje aromatyczną zupę Tom Ka Tofu, kurczaka z grzybami mun w sosie imbirowym oraz egzotyczny mango pudding.
W Tawernie Pepe Verde można rozsmakować się w saltimbocca – pieczonym filecie z kurczaka z szałwią i szynką parmeńską, a na deser skosztować smażonych lodów w kokosowej panierce z wiśniami w karmelu.
Rebernia to gratka dla miłośników mięsnych dań. Festiwalowe menu obejmuje grillowane żebro w słodko-ostrej marynacie oraz pieczoną doradę z sosem limonkowo-jogurtowym. Na deser czekają glazurowane różyczki twarogowe w polewie z białej czekolady i hibiskusa.
Jak zarezerwować miejsce?
Cena festiwalowego menu zaczyna się od 69,99 zł (plus opłata rezerwacyjna), a rezerwacji można dokonać online na stronie restaurantclub.pl. To niepowtarzalna okazja, by odkryć nowe smaki i poczuć niezwykłą atmosferę kulinarnego święta w sercu Manufaktury.
Więcej informacji oraz pełne festiwalowe menu dostępne są na stronie restaurantclub.pl.