FRoSTA wyznacza nowe standardy w produkcji żywności. Po zmianie receptur warzyw na patelnię, modyfikacji poddano skład linii dań gotowych. Docelowo, dzięki sukcesywnym działaniom firmy, w składzie całego portfolio nie będzie: wzmacniaczy smaku, aromatów, barwników, tłuszczy utwardzonych, skrobi chemicznie modyfikowanej. Zostaną one zastąpione naturalnymi składnikami.
Na linię składają się dania charakterystyczne dla kuchni hiszpańskiej (Paella), meksykańskiej (Mexican Chicken), greckiej (Gyros), amerykańskiej (Steakhouse), indonezyjskiej (Nasi Goreng, Bami Goreng), szwajcarskiej (Noodles&Chicken), włoskiej (Canneloni ze szpinakiem, Lasagne Bolognese, Lassagne z grillowanymi warzywami). Nowość w portfolio stanowi danie kuchni chińskiej – Kurczak słodko-kwaśny. Międzynarodowy charakter dania gotowe FRoSTY zawdzięczają oryginalnym składnikom, m.in.: kiełkom fasoli mung, pędom bambusa, grzybom mun, nasionom soi, sosowi sambal oelek, sosowipesto, szpinakowi czy serom: ricotta, mozarella, Grana Padano.
Zmianę receptury dań podkreślono na opakowaniach. Poza odświeżonym logotypem marki,
i apetyczną wizualizacją poszczególnych dań, znajdują się na nich elementy informacyjne (np. czas przygotowania produktu). Naturalność produktów podkreślono za pomocą komunikatów: 100% naturalnego smaku!, 100% bez dodatku. Opakowania FRoSTY mają czytelną, przejrzystą listę składników, wzbogaconą o ciekawostki dotyczące niektórych z nich.
Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
Produkty:
Steakhouse 600g
Mexican Chicken 600g
Kurczak słodko-kwaśny 600g
Nasi Goreng 600g
Bami Goreng 600g
Noodles&Chicken 600g
Paella 600g
Gyros 600g
Canneloni ze szpinakiem 375g
Lasagne Bolognese 375g
Lassagne z grillowanymi warzywami 375g
Cena: ok. 14-15 zł