Karpatka królewska Delecta to pierwsza na rynku kompozycja popularnego ciasta ptysiowego w zestawie z dwoma kremami. Łączy w nowoczesnym duecie smak znanego konsumentom od 25. lat budyniowego Kremu karpatka oryginalna Delecta i głęboką nutę czekolady. Najwyższa jakość potwierdzona doświadczeniem, atrakcyjny wygląd i prosta formuła przygotowania, gwarantują udany wypiek za każdym razem. Wystarczy dodać podstawowe składniki: jaja, mleko tłuszcz i wodę.
Producent: Rieber Foods Polska S.A. (www.delecta.pl)
Produkt: Karpatka Królewska (410 g) Po wypieku 1500 g = ok. 20 porcji.
Sugerowana cena det . 5,89 zł.
* * *
Karpatka ma 25 lat!
Pierwszy Krem Karpatka został wprowadzony na rynek w 1986 roku przez Kujawskie Zakłady Koncentratów Spożywczych we Włocławku (obecnie Rieber Foods Polska S.A. z marką Delecta). Był to ówcześnie jedyny, tego rodzaju, krem w proszku do samodzielnego przygotowania w domu, opracowany do zastosowania z ciastem. Wypiek nawiązujący nazwą do gór Karpat szybko zyskał uznanie konsumentów, a Karpatka stała się sztandarowym produktem marki Delecta. Co więcej, ta propozycja zdefiniowała ciasto karpatka takim, jakie znamy je dzisiaj – jako wypiek z kremem budyniowym. Wcześniej karpatka nie miała jednej receptury. Powszechnie funkcjonowała jako ciasto ptysiowe przełożone dowolnym kremem, wybranym według preferencji cukiernika.
Rynkowy sukces pierwszego produktu pociągnął za sobą decyzję o rozbudowaniu oferty. Obecnie linia Karpatek Delecty obejmuje cztery produkty: Krem karpatka oryginalny, Krem karpatka 5 minut, Karpatka ciasto + krem oraz najnowsza Karpatka królewska.
W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt:
Agnieszka Rudek, Kolterman Media Communications
tel. (12) 631 94 00, tel. kom. 0 510 081 203,
e-mail: [email protected]