Świeże owoce na upalne dni
Latem, ze względu na wysokie temperatury, nasz organizm potrzebuje większej ilości płynów. Możemy je uzupełniać pijąc wodę lub sięgając po świeże owoce, które w aż 80-90% składają się właśnie z wody, a dodatkowo są cennym źródłem witamin i minerałów niezbędnych dla naszego zdrowia. Truskawki, poziomki, maliny, aronie, jagody i inne owoce sezonowe najlepiej jeść w momencie ich naturalnych zbiorów i jak najmniej przetworzone. Są wtedy najsmaczniejsze i mają najwięcej witamin. Możemy jednak nieco urozmaicić nasz owocowy jadłospis, nie pozbawiając tych odżywczych darów natury ich cennych właściwości. Naturalnym dodatkiem do świeżych owoców jest np. Cukier Królewski, który nie posiada sztucznych barwników ani konserwantów.
Czas na owocowe wariacje z cukrem
Co powiesz na letnie śniadanie w postaci musli z owocami ? Do jagód, truskawek lub malin dodaj musli, jogurt naturalny i cukier, a każdego ranka, nawet jeśli jesteś już po urlopie, będziesz pamiętać, że lato trwa. Koktajl owocowy to świetny sposób na ochłodę podczas upalnych dni. Przepis na taki koktajl jest niezwykle prosty. Wystarczy nasze ulubione świeże owoce zmiksować z jogurtem naturalnym i cukrem, który dodajemy według uznania,a następnie przeleć do szklanek i odstawić do lodówki. Do przygotowania koktajlu najlepiej użyć Cukru Królewskiego w opakowaniu Tetra Rex. Jest to produkt o drobnej granulacji, dlategoz łatwością rozpuści się w zimnym płynie. A ponieważ zamknięty został w wygodnym opakowaniu wyposażonym w dozownik i miarkę, będziemy mogli odmierzyć potrzebną nam ilość cukru wprost z opakowania. Najprostszym sposobem na letnią przekąskę są po prostu owoce posypane cukrem . Idealnie nadają się do tego truskawki, ale też: jagody, poziomki, maliny, czy porzeczki. Warto więc wybierając się na działkę mieć ze sobą cukier w Tetra Rex, którym posypiemy owoce zaraz po zerwaniu ich z krzaka. Cukier w Tetra Rex śmiało możemy trzymać w naszej altance przez całe lato, gdyż dzięki szczelnemu i trwałemu opakowaniu produkt jest chroniony przed wilgocią.
Świeże owoce również na obiad
W sezonie letnim warto maksymalnie wykorzystać dary natury. Dlatego na obiad możesz podać np. naleśniki lub pierogi nadziewane owocami. Tradycyjnie mogą to być np. truskawki, jagody, czy jabłka, ale przecież nie tylko. Wszystko zależy od upodobań i fantazji! Ugotowane pierogi i usmażone naleśniki można ozdobić cukrem pudrem w młynku Cukier Królewski. Wystarczy przekręcić młynek, a nasze smakowite naleśniki i pierogi pokryją się białym puchem. Do obiadu obowiązkowo kompot owocowy ! Dobrze schłodzony ugasi każde pragnienie.Do przygotowania napoju naszych babć przyda się z kolei tradycyjny cukier biały Cukier Królewski. Podając naszym bliskim owocowy kompot z dodatkiem Cukru Królewskiego, mamy pewność, że nie zawiera on żadnych sztucznych dodatków. Natomiast na deser drożdżówki lub tarta z owocami posypane cukrem pudrem w młynku lub ozdobione cukrem perlistym Cukier Królewski.
Konkluzja jest jedna. Nie ważne w jakiej postaci, starajmy się dostarczać naszemu organizmowi jak największą ilość owoców. Są one nie tylko źródłem wielu witamin, ale dodają nam również energii. I to najlepszej, bo pochodzącej z natury.