Ryż Dziki & Parboiled marki Britta to kompozycja dwóch, dopełniających się rodzajów ryżu: parboiled – lekkiego, preparowanego termicznie, o złocistych ziarenkach oraz dzikiego – o podłużnym, czarno-brązowym ziarnie i wyczuwalnym orzechowym aromacie. Połączenie obu rodzajów ryżu, nada potrawom wyjątkowego charakteru, a kontrast kolorów – białego z czarnym, będzie pięknie wyglądać na stole, ciesząc oczy gości.
Ryż Dziki & Parboiled znajdzie zastosowanie głównie w roli dodatku do wykwintnych, egzotycznych dań. Idealnie komponuje się z dziczyzną, rybami, rakami, homarami czy owocami morza. Doskonale sprawdzi się także jako samodzielne danie, baza do przystawek, sałatek i deserów. Ziarna Ryżu Dziki & Parboiled marki Britta nie sklejają się po ugotowaniu, zachowując swój wyrazisty aromat.
Producent: Sawex Foods Sp. z o.o.
Produkt: Ryż Dziki & Parboiled
Gramatura: 2 x 100g
Cena: ok. 5 pln
Więcej informacji udziela:
Katarzyna Berlińska
Kolterman Media Communications
tel. 22 392 06 21
kom. 509 922 081
e-mail: [email protected]