Kutia to jedno z głównych dań na wigilijnych stołach wschodniej Europy. Do tej wyjątkowej potrawy Siesta poleca: Mak niebieski, Morele suszone, Migdały słodkie i Rodzynki królewskie.
Tradycyjne ciasta, serwowane podczas świąt Bożego Narodzenia to makowiec i piernik. Aby uzyskać oryginalny smak makowca oraz pełen przepychu charakter ciasta, warto dodać do niego Mak niebieski i Rodzynki królewskie Siesta. Natomiast do świątecznego piernika – Suszone śliwki o raz zmiażdżone Orzechy włoskie Siesta. Można go udekorować Wiórkami kokosowymi albo Migdałami płatkami Siesta.
Producent: Jutrzenka Colian
Produkty:
Orzechy włoskie (80 g) ok. 6,20 zł
Migdały słodkie (100g) ok. 5,00 zł
Migdały płatki (60g) ok. 3,80 zł
Rodzynki królewskie (100g) ok. 2,20 zł
Morele suszone (100g) ok. 4, 70 zł
Śliwki suszone (100g) ok. 2,70 zł
Wiórki kokosowe (100g) ok. 2,60 zł
Mak niebieski (250g) ok. 4 zł
Więcej informacji udziela:
Anna Wawra / Kolterman Media Communications
tel. 22 392 06 23
kom. 510 081 103
e-mail: [email protected]