Monika Mrozowska, aktorka, piosenkarka, felietonistka, autorka kulinarnego bloga i książki, od pewnego czasu chętnie dzieli się swoją wiedzą o gotowaniu, prowadząc warsztaty. Z ostatniego z nich, skorzystała jedna z międzynarodowych korporacji. Uczestniczki uczyły się jak przygotować przepyszne dania z wykorzystaniem sezonowych składników. Na stołach pojawiły się różne makarony, grzyby, wiele świeżych warzyw i oliwa z oliwek Bertolli. To już kolejny raz, gdy aktorka wybiera tę markę. „Jestem mamą i nie mogę sobie pozwolić, by w kuchni pojawiały się niesprawdzone produkty. Tą samą zasadą kieruję się podczas moich warsztatów. Chcę by uczestnicy poczuli się wyjątkowo, dlatego dania, które wspólnie przyrządzamy, powstają wyłącznie na bazie wartościowych i wyselekcjonowanych składników” – wyjaśniła.
Oryginalna włoska oliwa Extra Vergine Originale, marki Bertolli to produkt najwyższej jakości numer 1. w świecie. Jest ona uznawana przez koneserów za jedną z najcenniejszych oliw z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno. Bertolli powstaje jedynie z najszlachetniejszych odmian oliwek rosnących i dojrzewających w słońcu gorącej Toskanii. By zachować najwyższy standard jakości, jedynie 20% oliwy z oliwek poddanej testom jakościowym kwalifikuje się, aby nosić etykietę Bertolli. Dodatkowo, z uwagi na swój smak i aromat oliwa Bertolli jest polecana do każdego rodzaju dań, zarówno smażonych, pieczonych jak i przekąsek czy sałatek.
Cena orientacyjna:
Bertolli Extra Vergine Orginale – 19,99 PLN / 500ml