Likier Disaronno doskonale smakuje podany na kostkach lodu, ale może być także składnikiem wielu drinków i koktajli, w zależności od dodatków do podania przed czy po jedzeniu, w upalne popołudnie lub jesienny wieczór.
Aksamitny i wyrafinowany smak likieru DISARONNO ma swój rodowód w najbardziej romantycznym i twórczym okresie historii Włoch – Renesansie. W roku 1525 Bernardo Luini – genialny uczeń Leonardo da Vinci przyjął zlecenie namalowania fresku Cudownej Madonny w kościele w Saronno. Muzą artysty była piękna oberżystka, która w podzięce za zaszczyt pozowania, podarowała artyście butelkę bursztynowego likieru o niezwykle bogatym aromacie i delikatnym smaku jednocześnie. I tak powstała legenda: z prostego gestu uprzejmości, unikalnej, domowej receptury łączącej sekret składników.
Disaronno Sparkling – doskonała alternatywa dla szampana czy wina musującego, podawanego na powitanie gości, podczas popołudniowych I wieczornych spotkań.
- 4,5 cl DISARONNO
- Prosecco lub szampan na dopełnienie
Najlepiej smakuje podane w kieliszkach do białego wina, na kostkach lodu. Można ozdobić plasterkiem cytryny.
Disaronno Italian Kisses – słoneczny i pobudzający, przypominający o lecie i przywołujący uśmiech.
- 3 cl DISARONNO
- 1 cl sok z granatów
- Prosecco na dopełnienie
Wlej DISARONNO i sok z granatów do wysokich kieliszków do szampana, a następnie dopełnij prosecco. Możesz udekorować skórką z pomarańczy.
Baw się odpowiedzialnie z DISARONNO.
Więcej informacji znajduje się na stronie: www.disaronno.com oraz na blogu www.beoriginale.com.