Stoiska wokół fontanny wzbogaca się od tego miesiąca o greckie oliwki, oliwę, sery i wina. Będą też bułgarskie przetwory przyprawy, a także włoskie sery i genialne wędliny. Nie zabraknie tez stałych atrakcji. Jak co miesiąc będzie można skorzystać z szerokiego wyboru wędlin pochodzących od producentów z Warmii i Mazur, posmakować korycińskich serów, wiejskich jaj i miodu, a także wędzonych ryb prosto z Jeziora Żywieckiego. Niezapomnianych wrażeń smakowych dostarczy też połączenie kiszki ziemniaczanej i ogórków narwiańskich. Będzie można też kupić kwas chlebowy i piwo regionalne.
Już teraz Blue City zapowiada niezwykłą atrakcję podczas grudniowej, bożonarodzeniowej odsłony Jarmarku: z tej okazji zawita pod błękitną kopułą aż piętnastu producentów z Litwy. Boże Narodzenie będzie w tym roku miało mocny, litewski smak!
Kolejne planowane jarmarki:
16–18 listopada
10–23 grudnia – Jarmark Bożonarodzeniowy
(ostateczne terminy jarmarków mogą ulec zmianie)