Termos nadal w modzie
Wybierając się poza miasto zabieramy ze sobą plecak z niezbędnym prowiantem i napojami. Mając na uwadze to, że w pobliżu miejsca dokąd się udajemy, mogą być problemy ze znalezieniem kawiarni, obowiązkowym elementem wyposażenia piknikowego kosza jest termos z kawą bądź herbatą. I tu napotykamy na problem… Jak dużo cukru wsypać do termosu? Każdy ma przecież swoje preferencje co do słodzenia. Najlepiej więc zabrać cukier ze sobą! W plenerze doskonale sprawdza się ten w kartonie z zakrętką marki Cukier Królewski. Szczelne opakowanie zapobiegnie rozsypaniu się cukru, w odróżnieniu od słoika nie potłucze się, a jego dodatkowym atutem jest to, że może być wielokrotnie otwierane.
Cukier pod ochroną
Pamiętajmy, że choć wiosenne i letnie dni są piękne i słoneczne, to wieczory bywają chłodne. Cukier w tych warunkach może ulec zbryleniu. Eleganckie opakowanie cukru drobnego w kartonie z zakrętką Cukier Królewski, które wyposażone zostało w wygodny dozownik, podczas wieczornego grillowania świetnie uchroni produkt przed wilgocią oraz działaniem czynników zewnętrznych. Ponadto cukier w tym poręcznym opakowaniu jest drobniejszy od tradycyjnego, dlatego znacznie łatwiej się rozpuszcza. Idealnie sprawdzi się więc przy słodzeniu zimnych i orzeźwiających napoi, np. kawy frappé, mrożonej herbaty czy lemoniady. W kartonie z zakrętką kupić możemy zarówno cukier drobny biały, jak i drobny trzcinowy.