W przestronnym i klimatycznym wnętrzu na co dzień znajduje się 55 miejsc przy stolikach, a na imprezach zamkniętych mieści się ponad 100 osób. Szefem kuchni jest Adam Kędzior – kucharz z wieloletnią praktyką w wielu znamienitych restauracjach, specjalizujący się kuchni polskiej.
Dlatego też w stałym menu restauracji znajdują się właśnie tradycyjne potrawy, natomiast w ramach oferty specjalnej co miesiąc proponowane są staropolskie dania w zaskakujących zestawieniach. „Serwując np. cielęce nereczki w czosnku i klarownym maśle czy prawie nikomu nie znane carpaccio z piersi kaczki, chcemy uczyć nowych smaków i przypominać stare, sprawdzone polskie przepisy”, mówi Bolesław Dubowski, menadżer restauracji. Twórcy Rozpusty postawili na świeżość produktów i wysoką jakość potraw. „Nie uznajemy półproduktów, wszystko gotujemy na miejscu z najlepszych składników. Nasi kucharze sami robią makarony, kopytka czy kluski śląskie, przygotowują desery, pieką ciasta i faworki” – dodaje Dubowski.
Karta dań stanowi ciekawe połączenie tradycji i nowoczesności, znajdują się niej m.in. nóżki wieprzowe z octem z prawdziwków, tatar wołowy z domowymi marynatami, pasztet z gęsi czy bałtyckie śledzie. Jako dania główne serwowane są interesujące zestawienia polskich mięs i ryb z różnorodnymi dodatkami, m.in. z leśnymi grzybami. Do tego własnej roboty konfitury lub sosy, np. z jeżyn czy z malin. Poprzez taki dobór dań właściciele Rozpusty pragną pokazać, że kuchnia polska może być oryginalna i zaskakująca.
Rozpusta czynna jest codziennie od godz. 12.00 do ostatniego gościa. Między 12.00 a 16.00 w przystępnej cenie 25 zł każdy gość może samodzielnie skomponować swój lunch z szerokiego wyboru zup, dań głównych i dodatków. Przy zakupie czterech obiadów restauracja oferuje bezpłatną dostawę pod wskazany adres na terenie całej Warszawy.
Adres: Rozpusta Restauracja Polska, ul. Elektoralna 23, 00-137 Warszawa, rezerwacje: 22 499 51 78
Dodatkowe informacje: Media Metropolis, Katarzyna Dmowska, tel. 601 447 151, [email protected]